Massør Pia Bergstedt tilbyder akupunktur i Brenderup. Akupunktur foregår ved at sætte nåle i kroppen eller i ørerne, hvilket kan hjælpe ved skader og sygdom. Nåle, der sættes i ørerne, sidder i maksimalt ti dage, hvorefter du selv kan fjerne dem, hvis de ikke er faldet ud.

Men nåle, der sættes i kroppen, bliver derimod fjernet, inden behandlingen er afsluttet. De sidder derved i kroppen i cirka 30 minutter. Du vil godt kunne mærke nålene, men smertegrænsen er forskellig fra person til person. Nogle mennesker vil opleve en svag smerte, mens andre blot vil opleve, at der er indsat en nål.

Rygestop og smertebehandling med akupunktur

Det er forskelligt, hvor vi placerer nålene. Det kommer an på, hvor smerten er henne. Det vil sige, at nålene bliver placeret i skulderen, hvis du har smerter i skulderen. De bliver mere præcist placeret i median-bannerne, som løber rundt omkring i din krop.

Vi kan alternativt placere nålene i ørerne, eftersom hele kroppen er repræsenteret i øret. Vi benytter især ørerne ved rygestop, slankekur og sukkertrang. Det er forskelligt fra menneske til menneske, hvor mange behandlinger der er nødvendige, men de fleste vil typisk mærke en forskel efter blot 2-3 behandlinger.

Akupunktur genopretter kroppens energibalance

Al akupunktur sker ved, at akupunktøren sætter tynde nåle i bestemte punkter på patientens hud på kroppen eller i ørerne med henblik på at forebygge eller behandle en bestemt sygdom, herunder afhængighed. Den traditionelle kinesiske forklaring er, at nålene genopretter kroppens normale energibalance, også kaldet qi, og at denne energi løber gennem tolv energibaner i kroppen, hvilket vil sige meridianerne.